ENERGIBRANSJENS TEMAPODCAST: Vil din jobb erstattes av roboter?

Hva vil digitalisering og robotisering bety for norsk industri? Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles.


EnerWE Produsert av enerWE Partnerplattform

Norled bygger verdens første hydrogen-ferge

Vant utviklingskontrakten med Statens vegvesen, men oppgir lite om tekniske valg.


Teknisk Ukeblad Tore Stensvold Tore Stensvold Tore Stensvold

- Vi har estimert at havvind i Hywind Tampen-prosjektet vil kunne gi 200.000 tonn redusert CO2-utslipp per år

Det tilsvarer ca. 100.000 biler. Eirik Byklum er Technical Manager Offshore Wind i Equinor. Han deltar som foredragsholder på NCE Maritime CleanTech sin årskonferanse.


EnerWE Chul Aamodt

Skipsfartens «Parisavtale»: Utslippene fra skipsfarten skal reduseres med 50 prosent innen 2050 fra nivået i 2008

- Jeg tror dette er mulig, men det krever en helt ny måte å tenke på. FNs Sjøfartsorganisasjon (IMO) har vedtatt at klimagassutslippene fra skipsfarten skal kuttes drastisk. Avtalen blir kalt «Parisavtalen for skipsfarten».


EnerWE Chul Aamodt

- Vi ser at behovet for samarbeid og tillit som klimapolitikken er avhengig av eksisterer ikke på det globale nivået slik bildet er i dag

- Det ser ganske mørkt ut, forteller Anders Bjartnes. Anders Bjartnes er Ansvarlig redaktør i nettmagasinet Energi og Klima og for Norsk Klimastiftelses publikasjoner. Han deltar på NCE Maritime CleanTech sin årskonferanse.


EnerWE Chul Aamodt

Kontrakt i boks: Den helautomatiske batterifabrikken til Corvus åpner neste høst

Ved Midtun i Bergen. Denne uken signerte Corvus kontrakten for fabrikk og produksjonsutstyr til den nye batterifabrikken ved Midtun i Bergen. Fabrikken skal være i full drift fra tredje kvartal 2019.


Teknisk Ukeblad Tore Stensvold Tore Stensvold

Får 1,5 mill. i støtte

Næringsklyngen Maritime CleanTech skal gjøre cruise- og fiskerinæringen grønnere, tryggere og smartere. Nå får de til sammen 1,41 millioner kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP).


Fiskeribladet Fiskaren

Disse 17 prosjektene får 8,5 millioner i DIP-støtte

Innovasjonsprosjekter som spenner mellom digitalisering og bærekraft til turisme, storbyutvikling og lokalavisjournalistikk er blant året mottakere av midler fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).


MyNewsdesk

Bærekraft sentralt når 8,5 millioner innovasjonskroner deles ut

Biokull som gjør landbruket klimanøytralt. Mer miljøvennlig cruisetrafikk. Ombruk av gamle stålbjelker i nye bygg. En bykopp som kan erstatte hundretusener av engangskopper. En melkekartong uten plastkork.


MyNewsdesk

Støtte til grønt cruiseprosjekt

Næringsklyngen Maritime CleanTech mottar 580.000 kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram for å gjøre cruisenæringen grønnere og smartere.


NRK Hordaland