
- This event has passed.
HAVlunsj: Hva slags oppdrettsnæring vil folk flest ha?
June 12 at 11:30 – 12:30

NCE Seafood Innovation inviterer til HAVlunsj i Bergen – en uformell møteplass for havnæringen.
Norsk oppdrettsnæring står overfor mange vanskelige valg. Hva kjennetegner en bærekraftig oppdrettsnæring? Hvordan balansere miljøhensyn og fiskehelse? Hvordan utforme skatt, eierskap og konsesjonssystemet? Hvilken rolle skal myndighetene ha i disse valgene? Hva mener næringen? Og ikke minst viktig: Hva mener folk flest?
For å få mer kunnskap om disse vanskelige valgene har vi invitert forskere fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) til en dialog om fremtiden for norsk oppdrettsnæring.
Program
- Kort presentasjon av forskningsprosjektet Rebalance*, professor Arnt Fløysand, HVL.
- Hvilke miljøkonsekvenser av oppdrett er nordmenn mest opptatt av? Og hva tenker de om skattlegging av bransjen? v/Anders Dugstad, NMBU
- Næringens syn på eierskap, skatt og bærekraftig utvikling.
- Åpent for diskusjon i plenum.
Om HAVlunsj
HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, Marineholmen og Maritime CleanTech.
HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging.
HAVlunsj blir arrangert nest siste torsdag i måneden (med noen unntak).
HAVlunsjen er gratis og åpen for alle. Gratis lunsj til påmeldte.