Loading Events

« All Events

HAVlunsj

16th January 2025 at 11:30 12:30

Velkommen til HAVlunsj i Bergen – en uformell møteplass for havnæringa. Årets første HAVlunsj er i regi av NCE Seafood Innovation. Tema? Kyllingmel og energisparing: To forskningsprosjekter som driver sjømatnæringen fremover!

Program

1. Kan kyllingmel bli fremtidens laksefôr?

Bli med når prosjektleder Tor Andreas fra Nofima presenterer det nye 18-millioners forskningsprosjektet som utforsker bruk av restråstoff fra kyllingproduksjon i laksefôr. Ved å erstatte soya med kyllingmel kan dette prosjektet både redusere klimagassutslipp og fremme en sirkulær økonomi. Hør hvordan forskerne undersøker både fordøyeligheten av kyllingmel for laks og forbrukernes aksept for denne innovative løsningen.

2. Energieffektivisering i sjømatsektoren – Avslutning av PEiS-prosjektet

Vi markerer også avslutningen av PEiS-prosjektet, som har levert konkrete anbefalinger for energieffektiv drift på tvers av sjømatsektorene. Presentasjonene vil gi konkrekt innsikt i tiltak for energisparing, kostnadsbesparelser, og overgangen fra fossil energi til fornybare alternativer i havbruksnæringen. Prosjektet gir også et veikart for fremtidig arbeid, og gir en mulighet til å diskutere og dele erfaringer med andre aktører i næringen.

Om HAVlunsj

HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av VISMaritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation ClusterMarineholmen og Maritime CleanTech.

HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging.

HAVlunsj blir arrangert nest siste torsdag i måneden (med noen unntak).

HAVlunsjen er gratis og åpen for alle. Gratis lunsj til påmeldte.

Thormøhlens gate 51
Bergen, Norway
+ Google Map