Loading Events

Back to all Events

Autonome el-vannbussar – dialogmøte

December 5 at 10:3014:00

Event Navigation

Ein illustrasjon frå Brødrene Aa som syner korleis ein slik el-vannbuss kan sjå ut i hamnebassenget i Haugesund.

Dialogmøte Vannbuss: Industriell utvikling og skalering av løsninger

Utviklingen av utslippsfrie og autonome løsninger for mobilitet pågår med stor kraft både i Norge og utenlands. Dette er en utvikling som gir norske aktører en betydelig og unik mulighet til ny næringsutvikling og internasjonal eksport.

Interessen for “vannbusser” er stor mange steder i Norge, og vi ser behov for å samle våre krefter slik at vi kan stå enda sterkere i den internasjonale konkurransen. Sammen kan vi være med å konkurrere på verdensmarkedet, mens enkeltvis vil hvert enkelt prosjekt være for lite for å utløse industri i en større skala.

Klyngene SAMS Autonomous Mobility, NCE Maritime Cleantech og Nordic Edge Smart City Cluster har derfor gått sammen om å løfte dette opp i et nasjonalt samarbeidsprosjekt. I denne forbindelse ønsker vi å invitere til et møte for å starte koordineringen mellom de enkelte «vannbuss-prosjektene» som kan bidra til økt suksess-sannsynlighet for det enkelte prosjekt og for en betydelig norsk næringsutvikling. Per i dag er det identifisert minst 16 prosjekter/initiativer som vurderer eller planlegger etablering av vannbuss for å løse mobilitetsutfordringer.

Haugesund kommune v/ordfører Arne Christian Mohn er vertskap for dialogmøtet. Formålet med møtet er å se på muligheten for å formalisere et samarbeid mellom aktørene. Seminaret vil derfor involvere inviterte deltagere fra hele verdikjeden, inkludert:

  • Bestillere av transporttjenester
  • Operatører og transportører
  • Båtprodusenter
  • Leverandører til maritim industri
  • Leverandører av autonome systemer
  • Myndigheter, etater og klasseselskaper
  • Forskningsmiljøer og akademia

Endelig program for dagen blir lansert snart.

Påmelding til arrangementet er bare åpent for inviterte. Har du fått invitasjon? Meld deg på i lenke over. Savner du invitasjon? .

Details

Date:
December 5
Time:
10:30–14:00
Event Categories:
,

Venue

Haugesund rådhus
Rådhusgata 66
Haugesund, 5528 Norway