Loading Events

Back to all Events

  • This event has passed.

HAVLUNSJ: For renere hav

September 30 at 11:3012:30

Event Navigation

Hvordan skal vi gå frem for renere hav? Hva gjør havgründerne for å beskytte havet mot forurensingen som globalt truer dyrelivet og oss mennesker?

30. september inviterer VIS til HAVlunsj hvor vi tar et dypdykk i hvordan havet, Vestlandets fremste sysselsetter, bærekraftig skal forvaltes for at vi kan fortsette å leve av det i fremtiden.

Vi får høre om utfordringene NOSCA Clean Oceans jobber med, og vi skal møte tre start-ups som ser nye, spennende muligheter for bærekraftig mat- og energiproduksjon fra havet.

Lunsjmøtet er åpent for alle og er en fin arene til å bli bedre kjent med andre i næringen.

Program

11:35 Innledning ved Jon Stang Volden, inkubatorleder for hav i VIS

11:35 Erik Langeland, klyngeleder i NOSCA Clean Oceans

NOSCA har i vår gjennomført en omfattende og medlemsdrevet strategiprosess, som har gitt klyngen en ny visjon, utvidet fokus og nye ambisjoner og planer. Eirik

Langeland skal vise klyngens oppdaterte strategi, og fortelle hvordan denne danner bakteppe for hvordan man i klyngen jobber målrettet med omstilling og innovasjon.

11:50 Ida Hunven, daglig leder i BuoyTech AS

Nyoppstartede BuoyTech AS har i samarbeid med Havforskningsinstituttet (HI) utviklet et redskap som skal brukes for å forhindre tap av passive fiskeredskaper. Dette skal ha positiv effekt på miljøet, redusere marin forsøpling samt dødelighet, tap av materielle verdier og forbedret dyrevelferd.

12:00 Einar Hauge, Senior Project Manager hos Develogic Norway

Develogic Norway leverer undervannsløsninger i form av datainnsamling og kommunikasjonssystemer, blant annet til LoVeOcean, et nasjonalt forskningsobservatorium lokalisert på havbunnen utenfor Lofoten-Vesterålen. Develogic er spesialisert på komplette leveranser som krever integrering av ulike sensorer, instrumenter og sanntid dataoverføring.

12:10 Lars Garen, CEO i Seaguard

SeaGurard tilbyr tjenester, produkter og teknologiutvikling med fokus på miljøteknologi. Selskapets kjernevirksomhet er vannrensing med naturlige og miljøvennlige produkter. Dette inkluderer all type rensing: fra alger i sjø og ferskvann, til avløpsvann og absorbsjon av vann fra slam og kloakk

12.20 Informasjon om Kick-off 7. oktober

Cecilie Evjen orienterer om kick-off for Vestlandsnettverket Ocean of Opportunities 7. oktober

12:30 Avslutning – takk for i dag

Meld deg på her!

HAVlunsj er ein serie med lunsjmøter i regi av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood, NCE Maritime CleanTech og Marineholmen. Arrangementet er ein uformell møteplass for havnæringane, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. Alle som ynskjer å delta er velkommen.

Details

Date:
September 30
Time:
11:30–12:30
Event Categories:
,
Website:
https://online.superoffice.com/Cust19086/CS/scripts/customer.fcgi?action=formFrame&formId=F-uQGiP4Kb

Organiser

VIS
Website:
https://www.visinnovasjon.no/