Mot økt bruk av LNG som fremdrift

Det er en rivende utvikling av grønn fremdriftsteknologi i fiskeflåten. Men med politisk målsetting om halverte klimagassutslipp fra skipsfart i 2050, vil økt bruk av LNG være det mest virkningsfulle tiltaket.


Kystmagasinet AV TERJE ENGØ

PhD Research Fellowship in Superconductivity

Ledig stilling på Universitetet i Oslo PhD Research Fellowship in Superconductivity Deadline: Job description Universitetet i Oslo The University of Oslo is Norway's oldest and highest rated institution of research and education with 28 000


Forskersonen

Ny rapport: Utslippene fra skipsfarten må i null innen 2050

Å halvere klimagassutslippene fra internasjonal skipsfart innen 2050 er ikke tilstrekkelig for å nå målene i Parisavtalen, ifølge en fersk rapport fra Norsk klimastiftelse.


Sysla Marianne Borchgrevink-Brækhus

Grønn ammoniakk på verdens første utslippsfrie offshoreskip

Ammoniakk kan bli en viktig del av energimiksen når skipsfarten i løpet av de neste årene skal kutte sine utslipp og bli karbonfri.


Norges Rederiforbund

Første forsyningsskip på utslippsfri ammoniakk

Equinor har inngått en avtale med rederiet Eidesvik Offshore, om å bygge om forsyningsfartøyet Viking Energy slik at det kan gå lange distanser på ren ammoniakk, uten utslipp av klimagasser. Fartøyet skal forsyne installasjoner på norsk sokkel.


Tekniske Nyheter

Eskeland jublar

Stortingsrepresentant Liv Kari Eskeland kjem frå ein region som fremfor nokon annan går framføre i det grøne skiftet. Ho jublar for Viking Energy.


Maritimt Forum

Teknologi frå romfarten sikrar reint havrom

- Dette er eit kjempeviktig prosjekt. Det er viktig for Noreg, det er viktig lokalt, men det er også eit globalt nyhende, seier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) om det som skal bli verdas første ureiningsfrie supplyskip.


Bømlo-nytt Håvard Hammarstrøm

Hele skipsfarten kan potensielt gå på grønn ammoniakk

Torsdag 23. januar ble det kjent at Eidesvik Offshore, Equinor, Prototech AS, Wärtsilä og NCE Maritime CleanTech går sammen om å bygge om supplyskipet Viking Energy fra LNG-drift til å gå på grønn ammoniakk fra 2024.


Energi og Klima Kirsten Å. Øystese

Presenterte nullutslippsløsning med globalt potensiale

Verdens første utslippsfrie offshoreskip blir norske Viking Energy fra Eidesvik rederi. - Dette er stort for næringa, stort for Norge og stort for verden, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen.


Sjøfartsdirektoratet

Blir verdens første utslippsfrie offshoreskip

Offshorefartøyet Viking Energy skal bygges om til å bli det første skipet i verden uten utslipp av klimagasser. Fartøyet skal forsyne plattformer og rigger på norsk sokkel.


Maritimt Magasin kurt

Verdens første forsyningsskip på utslippsfri ammoniakk

Equinor har inngått en avtale med rederiet Eidesvik Offshore om å bygge om forsyningsfartøyet Viking Energy slik at det kan gå lange distanser på ren ammoniakk, uten utslipp av klimagasser. Fartøyet skal forsyne installasjoner på norsk sokkel.


Metal Supply redaksjonen

imagelink

Katapult-senter partner i EU-prosjekt ShipFC-konsortiet er tildelt 10 millioner euro av EU for å lage og installere en brenselcelle, drevet av grønn ammoniakk, om bord i et offshorefartøy.


Siva

Eidesvik får det første utsleppsfrie offshoreskipet i verda

Eidesvik Offshore, Equinor og NCE Maritime CleanTech inviterte torsdag norsk presse og statsråd Ola Elvestuen om bord på Eidesvik-skipet «Viking Energy» i Bergen for å lansere ei verdsnyhending innanfor grøn skipsfart.


Bømlo-nytt Håvard Hammarstrøm

Equinor bygger verdens første utslippsfrie skip: - Vil få global betydning

- Dette er en global nyhet, sier Klima- og miljøminister Ola Elvestuen.


TV2 Ingrid Fredriksen Kristine Kjendalen

«Viking Energy» blir første skip på ammoniakk

Eidesviks Offshore sin PSV «Viking Energy» blir verdens første utslippsfrie offshoreskip.


Skipsrevyen Sigbjørn Larsen. & Helge Martin Markussen

Eidesvik skal få verdens første utslippsfrie offshorefartøy: Bruker ammoniakk

Kan bli «game changer» for nullutslipp på skipsfart verden over.


Teknisk Ukeblad Tore Stensvold, Adrian Broch Jensen

«Viking Energy» blir verdens første utslippsfrie offshoreskip

BERGEN (NRK): Forsyningsskipet «Viking Energy» blir verdens første utslippsfrie offshoreskip. - Slik viser vi vei for resten av verden, sier klima- og miljøministeren.


NRK Hordaland Valentina Baisotti Paul André Sommerfeldt

EIOF - Eidesvik Offshore ASA announces zero emission shipping solution

Reference is made to the stock exchange release January 20, 2020, wherein Eidesvik Offshore ASA ("Eidesvik") announced it had been awarded a 5-year contract for Viking Energy from Equinor Energy AS ("Equinor").


Oslo Børs

Viking Energy på ammoniakkdrift og femårskontrakt med Equinor

Samstundes som Eidesvik Offshore vinn ein femårig kontrakt for Viking Energy med Equinor, kjem nyhende om at skipet skal konverterast til ammoniakkdrift.


Maritimt Forum